Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni
Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni iesaka Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze turku zirņu miltu;
- 1 vidēja lieluma cukīni;
- 1–2 ķiploka daiviņas;
- 1 glāze piena;
- 2 olas;
- 3 ēdamk. sviesta;
- 1 buntīte pētersīļu;
- 4 ēdamk. grieķu jogurta – pasniegšanai;
- sāls, pipari – pēc garšas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- zaļumi pēc izvēles – pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Samaisi turku zirņu miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Sarīvē cukīni, pievieno olas, pienu, sviestu, sakapātu ķiploku un pētersīļus, visu samaisi.
- Apvieno cukīni masu ar miltu masu un kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu.
- Uzkarsē vafeļu pannu, liec aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas pannā un cep 2–3 minūtes.
- Pasniedz ar grieķu jogurtu un zaļumiem.