Pagaršojām Barselonā, uzcepām Latvijā jeb Spāņu omlete latvieša virtuvē

Uz Barselonu Spānijā aizlidojām pavisam savtīgos nolūkos – apciemot draudzeni, pasildīties saulē un izrauties no ikdienas skrējiena. Un kā gan ceļojumā bez dažādu lokālo garšu nobaudīšanas! Vietējā restorānā pagaršojām spāņu omleti, kas ļoti atgādināja mūsu pašu Zemnieku brokastis – vārīti kartupeļi kopā ar olu. Tikai gatavota cepeškrāsnī un pavisam klasiskā variantā – olas ar kartupeļiem. Taču šim ēdienam ir bezgalīgi daudz variāciju.
Ļoti sātīga un bezgala garda omlete, kas lieliski iederas gan brokastu, gan pusdienu, gan vakariņu maltītē.

FOTO: Eva Lanka

Ļoti sātīga un bezgala garda omlete, kas lieliski iederas gan brokastu, gan pusdienu, gan vakariņu maltītē.

Ģimenes brančam, protams, citu variantu nebija, ko gatavot. Un tapa ļoti garšīga omlete spāņu gaumē ar latvieša ledusskapī pieejamiem produktiem.

 

Lielam cepamtraukam, kas pabaros vismaz 5 ēdējus, būs nepieciešams:

  • 6 vidēja lieluma vārīti kartupeļi
  • 1 paprika
  • nedaudz kūpinātas cūkgaļas (mums ledusskapī bija cūkgaļas karbonāde)
  • 10 olas
  • nedaudz piens
  • garšvielas – sāls, maltie pipari, kūpinātas paprikas pulveris

 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

  1. Kartupeļus, papriku un gaļu sagriež kubiņos. 
  2. Uzkarsētā pannā apcep sastāvdaļas, pievienojot garšvielas pēc vēlēšanās. 
  3. Cepamo trauku ietauko un tajā kārto apcepto kartupeļu masu. 
  4. Olas ar nelielu piena daudzumu sakuļ. Svarīgi nepārkult, tādēļ iesaku to darīt ar rokas putojamo slotiņu vai dakšiņu. Pievieno garšvielas un lej pāri kartupeļu masai. Viegli iemaisa, lai olu masa vienmērīgi pārklātu kartupeļus.
  5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 25–30 minūtes. Pirms cepšanas var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Saistītie raksti