Citādas plānās pankūkas
Plānās pankūkas parasti garšo visiem, un tās iespējams pagatavot arī pavisam vegāniskas. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj gardu plāno pankūku recepti, kuras izmaksas ir ļoti draudzīgas ģimenes maciņam.
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 min
Sastāvdaļas:
- 180 g miltu
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 400 ml augu piena alternatīvas pēc izvēles
- 30 g margarīna vai vegānā sviesta (kausēta)
- Eļļa cepšanai
Gatavošana
- Sajauc miltus ar sāli, cukuru un cepamo pulveri.
- Pievieno pusi no paredzētā augu piena, izmaisa, lai neveidojas kunkuļi.
- Tad pievieno atlikušo pienu un izkausētu margarīnu vai vegāno sviestu.
- Cep pankūkas uz ietaukotas pannas un pasniedz ar iecienītāko ievārījumu.