5 minūšu Jāņu rīta brokastis

Neapēsto Jāņu sieru var gan apcept uz pannas, gan pievienot dažādiem ēdieniem. Var arī uztaisīt vienkāršas siermaizes!
Kāds gards vietējais gurķis vai tomātiņš klāt būs izcili!

FOTO: Agnese Gabrāne

Kāds gards vietējais gurķis vai tomātiņš klāt būs izcili!

Sastāvdaļas:

  1. sēklu vai saldskābā maize
  2. pāri palikušais Jāņu siers
  3. sviests
  4. mazliet sāls
  5. ķiploka daiviņa

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Maizes šķēles apsmērē ar sviestu un liek uzkarsētā pannā ar sviestu uz leju. 
  • Pannā pievieno ķiploka gabaliņus un pieskata, lai tie neapdeg.
  • Kad maizītes apcepušās zeltainas, griež uz otru pusi un virsū kārto siera šķēles, pievienojot kādu šķipsnu sāls sieram pēc garšas.
  • Kad siers kļuvis mīksts vai jau pakusis, brokastu maizītes gatavas!

Saistītie raksti