5 minūšu Jāņu rīta brokastis
Neapēsto Jāņu sieru var gan apcept uz pannas, gan pievienot dažādiem ēdieniem. Var arī uztaisīt vienkāršas siermaizes!
![Kāds gards vietējais gurķis vai tomātiņš klāt būs izcili!](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120237/conversions/Tezza-9633-696x464.jpg)
FOTO: Agnese Gabrāne
Kāds gards vietējais gurķis vai tomātiņš klāt būs izcili!
Sastāvdaļas:
- sēklu vai saldskābā maize
- pāri palikušais Jāņu siers
- sviests
- mazliet sāls
- ķiploka daiviņa
Gatavošana:
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120235/conversions/Tezza-0110-w696.jpg)
- Maizes šķēles apsmērē ar sviestu un liek uzkarsētā pannā ar sviestu uz leju.
- Pannā pievieno ķiploka gabaliņus un pieskata, lai tie neapdeg.
- Kad maizītes apcepušās zeltainas, griež uz otru pusi un virsū kārto siera šķēles, pievienojot kādu šķipsnu sāls sieram pēc garšas.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120239/conversions/Tezza-0676-w696.jpg)
- Kad siers kļuvis mīksts vai jau pakusis, brokastu maizītes gatavas!