Tik pufīga kā bērnudārzā jeb Cepeškrāsnī gatavota omlete

Mūsu ģimenē ceptas olas un omletes nav gluži iemīļotāko ēdienu listē, taču pēc meitas vairākkārtējiem izteikumiem, ka bērnudārzā ir ļoti garšīga omlete, nolēmu izmēģināt pirms kāda laika internetā atrastu un pieglabātu omletes recepti. Pēc meitas stāstītā šķita, ka būs analoga bērnudārzā gatavotajai. Trāpīju desmitniekā! Nu šādu omleti ēdam vismaz divreiz nedēļā.
Vissmukāk un apetītlīgāk omleti dekorē mūsu piecgadniece, turklāt pašas mākslas darbs arī labāk apēdas.

FOTO: Shutterstock.com

Vissmukāk un apetītlīgāk omleti dekorē mūsu piecgadniece, turklāt pašas mākslas darbs arī labāk apēdas.

Sastāvdaļas:

  • 2 olas 
  • 1 glāze piena
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. kausēta sviesta

 

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Olām pievieno šķipsnu sāls un sakuļ ar rokas putotāju.
  2. Pielej pienu un atkal sakuļ.
  3. Tagad pievieno izkausētu sviestu un samaisa. 
  4. Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un lej tajā sakulto olu masu. 
  5. Cep iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, kamēr virsiņa kļūst zeltaina. 

 

Ņem vērā!

  • Šoreiz elektrisko putotāju nelieto, jo pārlieku biezās putas mainīs omletes konsistenci.
  • Gatavošanas laikā cepeškrāsns durtiņas nevirini, pretējā gadījumā omlete var saplakt un arī nevienmērīgi izcepties. 

Saistītie raksti