Dievīgi gardās karsto tomātu maizītes! Izmanto bageti vai čabatu

Ēdam tomātus, kamēr vēl pilnas siltumnīcas! Lai pagatavotu šīs karstmaizes, vislabāk izmantot ciabattas maizi jeb čabatu.
Šīs tomātu maizītes ir brokastis kā restorānā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs tomātu maizītes ir brokastis kā restorānā!

Sastāvdaļas:

  • 200 g tomātu (vislabāk ķirštomāti)
  • 5 ciabattas jeb čabatas maizes šķēles vai 7-8 bagetes šķēles
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • gards siers, piemēram, fetas siers, burrata, kāds kazas siers u.c. pēc izvēles
  • šķipsna sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Cepamtraukā liek tomātus (ja nav ķirštomātu, var sagriezt lielos tomātus šķēlēs) un apslaka tos ar eļļu; var pievienot šķipsnu sāls. 
  2. Tomātus cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 12–15 minūtes; paralēli sagrauzdē maizes šķēles.
  3. Uz grauzdētajām maizītēm lej no tomātiem izveidojušos mērci, pašus tomātus un sadrupinātu vai saplucinātu sieru. 

Saistītie raksti