Dievīgi gardās karsto tomātu maizītes! Izmanto bageti vai čabatu
Ēdam tomātus, kamēr vēl pilnas siltumnīcas! Lai pagatavotu šīs karstmaizes, vislabāk izmantot ciabattas maizi jeb čabatu.
Sastāvdaļas:
- 200 g tomātu (vislabāk ķirštomāti)
- 5 ciabattas jeb čabatas maizes šķēles vai 7-8 bagetes šķēles
- 3 ēdamk. olīveļļas
- gards siers, piemēram, fetas siers, burrata, kāds kazas siers u.c. pēc izvēles
- šķipsna sāls
Gatavošana:
- Cepamtraukā liek tomātus (ja nav ķirštomātu, var sagriezt lielos tomātus šķēlēs) un apslaka tos ar eļļu; var pievienot šķipsnu sāls.
- Tomātus cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 12–15 minūtes; paralēli sagrauzdē maizes šķēles.
- Uz grauzdētajām maizītēm lej no tomātiem izveidojušos mērci, pašus tomātus un sadrupinātu vai saplucinātu sieru.