Katru reizi citādākas jeb Airfryer brīnumgardās karstmaizītes
Nu jau esam rūdīti Airfryer lietotāji, jo "Philips" karstā gaisa fritieris mūsmājās vietu radis apmēram gadu un teju katru dienu tas tiek arī darbināts. Piemēram, mūsu iecienītās brokastu karstmaizes top tikai šādi, jo tās ir gatavas nieka četrās minūtēs un fritieris iepriekš nav jāuzsilda kā cepeškrāsns.
Sastāvdaļas:
- Graudu maize
- Desiņas (šajā reizē man ir baltās ar sieru, kas bērniem garšo)
- Tomāti
- Siers
- Majonēze
- Kečups
Gatavošana
- Desiņas un tomātus sagriež mazos gabalos.
- Sieru sarīvē vai ņem jau rīvētu, kā man šoreiz – rīvēta mocarella.
- Visu sajauc ar majonēzi un kečupu un liek uz maizītēm.
- Cep 190 grādos četras minūtes.
Idejas
Patiesībā sastāvdaļas var būt jebkādas. Citreiz gatavoju tikai ar sieru, citreiz – ar sieru un maziem brokoļa gabaliņiem, vēl kādā reizē lieku šķiņķi un kādus dārzeņus, plus siers, bet vienmēr ir majonēze, kas sajaukta ar kečupu. Manuprāt, tā ir atslēga garšīgumam un tam, kamdēļ maizītes gardu muti ēd arī visa vecuma bērni.
Manam septiņgadīgajam krustdēlam Airfrayer siermaizītes ir mīļākās, tāpēc vienmēr, kad viņš brauc ciemos, skatos, lai man mājās būtu sastāvdaļas, no kā tās viņam pagatavot.
Vēl daži svarīgi ierīces plusi
- "Philips Airfryer" ir ļoti viegli kopt. Visas daļas ir ērti izņemamas un pēc tam arī saliekamas atpakaļ, kas man ir svarīgi, jo necik tehniska neesmu.
- Pēc gatavošanas virtuve joprojām ir tīra. Nekur nav uzsprakšķējuši tauki utt. Bet fritiera apakšā satecējušos taukus no produktiem var viegli izslaucīt ar neabrazīvu salvetīti un tad visas fritiera izņemamās daļas noskalot karstā ūdenī. Tas arī viss!
- Manas sākotnējās bažas par elektrības patēriņu gatavošanas laikā bija ne vien liekas, bet pat aplamas. "Philips Airfryer" patērē gandrīz uz pusi mazāk elektroenerģijas nekā cepeškrāsns, un ja vēl ņem vērā, ka gatavošanai nepieciešams krietni īsāks laiks, tad ieguvums ir vērā ņemams.
- Lietotnē NutriU pieejamas daudz dažādas receptes visām gaumēm, un dažas no tām esam atzinuši par izcilām.