Jauna recepte sātīgām brokastīm: Prosas putra ar sieru un olu

"Prosas putra satur daudz vitamīnu un minerālvielu, piemēram, B grupas vitamīnus, īpaši B6 vitamīnu. Tāpat satur fosforu un magniju, kas palīdz nodrošināt normālu kaulu, muskuļu un centrālās nervu sistēmas darbību," sertificēta uztura speciāliste, "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina stāsta, kāpēc ir vērtīgi brokastu putru klāstā iekļaut arī prosas putru.
Prosas putru vari pasniegt ar paipalu oliņām!

FOTO: Normunds Baranovskis

Prosas putru vari pasniegt ar paipalu oliņām!

"Putra ir apsveicama brokastu izvēle – tā nodrošina vajadzīgo enerģiju dienas sākumam. Gatavojot putras, ir svarīgi dot priekšroku pilngraudu putrām, jo tieši tās organismam sniedz saliktos ogļhidrātus un šķiedrvielas, kā arī palīdz saglabāt sāta sajūtu un veicina normālu gremošanas trakta darbību," skaidro "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina un iesaka recepti, kas ir teicama izvēle arī bērnu ēdienkartei.

 

Prosas putra ar sieru un olu

Sastāvdaļas:
120 g prosas 
300 ml ūdens 
300 ml piena vai augu dzēriena 
50 g sviesta (20 g sākumā un vēlāk vēl 30 g)
40–50 g siera 
2 olas 
Sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Prosas graudus noskalo ar vēsu ūdeni vai arī uz nakti atstāj, aplietus ar ūdeni, istabas temperatūrā. 
  2. Prosai pievieno ūdeni, sviestu (20 g), sāli un vāra aptuveni 15 minūtes. 
  3. Pievieno pienu un vāra vēl 8–10 minūtes. Noņem no plīts un atstāj zem vāka vēl uz aptuveni 10 minūtēm.  
  4. Vāra olas (vai paipalu oliņas). Pasniedz, pārgriežot olas uz pusēm, sarīvē sieru un pievieno sviestu. Var dekorēt ar svaigiem zaļumiem.

Saistītie raksti