Avokado karstmaizes ar čili eļļu un olu. Garšos pat brokastu neēdājiem!
Karstmaize brokastīs ir laba izvēle arī rīta neēdājiem, jo apetīti rosina kārdinošā smarža, kas rodas gatavojot. Ar izcilo Fazer Ierauga saldskābmaizi šī pieredze kļūst vēl izsmalcinātāka.
Vienai karstmaizei nepieciešams:
- 1 šķēle FAZER Ierauga Saldskābmaizes
- 1/2 avokado
- 1 ola
- 1-2 tējk. rīvēta parmezāna vai cita cietā siera
- 2-3 tējkarotes čili eļļas (veikalā pirkta vai mājās gatavota*)
- 1 ķiploka daiviņa
- Nedaudz citronu sulas
- Sauja sasmalcinātu pētersīļu un diļļu
- Neddaudz melnās sezama sēklas
- Sāls un melnie pipari
- 1 tējk. sviesta
*Mājas čili eļļai:
(receptei vajadzēs tikai dažas tējkarotes, pārpalikušo eļļu var uzglabāt istabas temperatūrā dažas nedēļas vai ledusskapī dažus mēnešus)
- 100 ml avokado eļļas (var aizstāt ar rapšu, saulespuķu, vīnogu kauliņu vai zemesriekstu eļļu)
- 2 ēdk. čili pārslu
- Šķipsniņa sāls
Pagatavo čili eļļu
- Nelielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu, līdz tā ir karsta.
- Uzmanīgi pārlej sakarsēto eļļu čili pārslām, kuras sāks čurkstēt.
- Pirms lietošanas pievieno šķipsniņu sāls un ļauj atdzist.
Pagatavo karstmaizes
- Maizes šķēli no abām pusēm pārziež ar sviestu, tad no abām pusēm apcep uzkarsētā pannā, kamēr zeltainas. Ierīvē ar ķiploka daiviņu.
- Sagriež avokado šķēlēs un pievieno citrona sulu, sāli un melnos piparus. Liek uz grauzdētās maizes.
- Pannā lej 2 tējk. čili eļļas un nedaudz uzkarsē, iesit vienu olu. Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus, šķipsniņu parmezāna un sezama sēklas. Cep, līdz olas baltums ir izcepies, bet dzeltenums joprojām ir šķidrs.
- Uz maizes liek olu un avokado. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un dillēm.
- Ja vēlas papildus pikantumu, apsmērē maizītes ar nedaudz čili eļļas.
Lai labi garšo!