Vienkārši, bet neparasti: omlešmaizītes ar sieru un šķiņķi
Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas brokastīs, vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā.
Vajadzēs:
- 2 olas
- 2 maizes šķēles
- 1 ēdamkaroti eļļas
- 2 siera šķēles
- 2 šķiņķa vai sagrieztas desas šķēles
- Sāli un piparus pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.
- Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
- Abas maizes šķēles iemērc olu maisījumā, pēc tam izlej atlikušo olu maisījumu pannā. Virsū liek abas maizes šķēles, atstājot starp tām 3 cm atstarpi. Cep līdz omlete ir zeltaini brūna.
- Ar lielu lāpstiņu apgriež visu omleti tā, lai maizes neizceptā puse pieskartos pannas pamatnei.
- Uzliek siera šķēli katrā omletes pusē un liek virsū šķiņķa vai desas šķēli, uzloka omletes malas. Saloka omleti, lai maizes šķēles būtu viena virs otras.
- Apgriež un cep līdz zeltainai krāsai.
- Pārliek uz šķīvja un atstāj uz brīdi, pēc tam pārgriež uz pusēm un pasniedz.