Vienkārši, bet neparasti: omlešmaizītes ar sieru un šķiņķi

Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas brokastīs, vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā.
Vienkārši pagatavojamas, bet neparastas maizītes.

FOTO: Shutterstock.com

Vienkārši pagatavojamas, bet neparastas maizītes.

Vajadzēs:

  • 2 olas
  • 2 maizes šķēles
  • 1 ēdamkaroti eļļas
  • 2 siera šķēles
  • 2 šķiņķa vai sagrieztas desas šķēles
  • Sāli un piparus pēc garšas
     

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.
  2. Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
  3. Abas maizes šķēles iemērc olu maisījumā, pēc tam izlej atlikušo olu maisījumu pannā. Virsū liek abas maizes šķēles, atstājot starp tām 3 cm atstarpi. Cep līdz omlete ir zeltaini brūna.
  4. Ar lielu lāpstiņu apgriež visu omleti tā, lai maizes neizceptā puse pieskartos pannas pamatnei.
  5. Uzliek siera šķēli katrā omletes pusē un liek virsū šķiņķa vai desas šķēli, uzloka omletes malas. Saloka omleti, lai maizes šķēles būtu viena virs otras.
  6. Apgriež un cep līdz zeltainai krāsai.
  7. Pārliek uz šķīvja un atstāj uz brīdi, pēc tam pārgriež uz pusēm un pasniedz.

Saistītie raksti