Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši
Veselīgs un rudenīgi gards ēdiens launagam, vakariņām vai kā uzkoda.
Vajadzēs:
- eļļu cepšanai
- kanēli
- sāli
- rīvmaizi
- 1 gab. olu
- 60 g sviesta
- 100 ml pienu
- 4 ēd.k. cukuru
- 4 ēd.k. mannu
- 4 gab. burkānus
- ½ citrona
Pagatavošana
- Burkānus sarīvē skaidiņās un sautē pienā, kam pievienoti 30 g sviesta. Kad burkāni gandrīz mīksti un masa bieza, pievieno citrona sulu, sāli, 1/3 cukura un nedaudz pasautē.
- Iemaisa mannu.
- Nedaudz padzesētai masai pievieno olu.
- Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Katru šķēli apviļā ar kanēli sajauktu cukurā.
- Burkānu masu sadala astoņās daļās. Katru daļu saplacina plācenītī, vidū liek trīs ābolu šķēlītes, malas aizspiež, apviļā rīvmaizē.
- Placenīšus cep, apgrozot eļļas un sviesta maisījumā.
- Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai skābo krējumu.