Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši

Veselīgs un rudenīgi gards ēdiens launagam, vakariņām vai kā uzkoda.
Šos plācenīšus par labu esam atzinuši arī mazi bērni un pat izvēlīgie pusaudži.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šos plācenīšus par labu esam atzinuši arī mazi bērni un pat izvēlīgie pusaudži.

Vajadzēs:

  • eļļu cepšanai
  • kanēli
  • sāli
  • rīvmaizi
  • 1 gab. olu 
  • 60 g sviesta
  • 100 ml pienu
  • 4 ēd.k. cukuru
  • 4 ēd.k. mannu
  • 4 gab. burkānus 
  • ½ citrona

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Burkānus sarīvē skaidiņās un sautē pienā, kam pievienoti 30 g sviesta. Kad burkāni gandrīz mīksti un masa bieza, pievieno citrona sulu, sāli, 1/3 cukura un nedaudz pasautē.
  2. Iemaisa mannu. 
  3. Nedaudz padzesētai masai pievieno olu. 
  4. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Katru šķēli apviļā ar kanēli sajauktu cukurā.
  5. Burkānu masu sadala astoņās daļās. Katru daļu saplacina plācenītī, vidū liek trīs ābolu šķēlītes, malas aizspiež, apviļā rīvmaizē. 
  6. Placenīšus cep, apgrozot eļļas un sviesta maisījumā. 
  7. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai skābo krējumu.

Saistītie raksti