Puķu maizītes
Rupjmaizes šķēlītes apsmērē ar sviestu un apliek ar plāni sagrieztām šķiņķa vai cepeša šķēlītēm. Tad ņem cieti novārītu olu, sakapā dzeltenumu smalki un uzber nedaudz katras maizītes vidū. Pēc tam sagriež olu baltumu šaurās, garenās sloksnītēs un saliek tās uz maizītēm starveidīgi ap dzeltenumu. Gar maizītes malām uzber kroņveidīgi smalki sagrieztus zaļos lociņus. Var maizītes vidū likt ari veselu cietas olas ripiņu, apkārt liekot smalki sagrieztus zaļos lociņus un pašu maliņu izgarnē ar majonēzes masu caur papīra tūtiņu.
Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.- Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Majonēze
- Lociņi
- Vārīta ola
- Šķiņķa vai cepeša šķēlītes
- Sviests
- Rupjmaize