Itāļu ābolu pankūkas
Ābolu laiks. Cepam ābolu pankūkas!
Sastāvdaļas:
- augu eļļa – pēc vajadzības;
- milti – ⅔ glāzes;
- rums – 2 ēdk.;
- cukurs – ¼ glāzes;
- nogatavojušies, saldi āboli – 3 gab.
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež šķēlēs, tām jābūt kā ratu riteņiem ar caurumu vidū. Ābolu šķēles 1 stundu mērcē maisījumā, ko iegūst no ruma, citrona miziņām un 1/4 glāzes cukura. No miltiem un glāzes ūdens sakuļ mīklu, apmērcē tajā ābolu šķēles un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm gaiši brūnas. Pārkaisa ar pūdercukuru.
“Itāļu virtuve”, Marčella Hazana. – Jumava, 1995