Vārām spēka putru! Auzu pārslu putra ar ābolu mērci
Pagatavo savas ģimenes rīta putrai gardu ābolu mērci!
Ābolus sagriež plānās šķēlītēs. Uz pannas liek 50 g sviesta, sakarsē; uzmanīgi apgrozot, no abām pusēm apcep ābolu šķēlītes. Samazina uguni, uzkaisa 2 ēdamkarotes cukura un nedaudz kanēļa, maisot karsē, līdz cukurs izkūst un sāk karamelizēties, pielej mazliet ūdens, izmaisa. Pienā izvāra pilngraudu auzu pārslu putru. Liek šķīvjos, pārlej ar ābolu mērci.
Sastāvdaļas
- Piens
- Sviests - 50.g
- Kanēlis
- Cukurs - 2.ēd.k.
- Vidēji lieli āboli - 2.gab
- Pilngraudu auzu pārslas