Mājas jogurts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kefīru izvēlas pēc garšas - jo treknāks, jo garšīgāk. Ogas ņem pēc garšas, var kopā samaisīt dažādas (man garšo mellenes ar zemenēm). Ogām uzber cukuru, var arī medu, patur 30 min., tad pievieno kefīram un samaisa visu kopā. Ogas var arī sašķaidīt. Var maisīt arī uzreiz visu kopā, negaidot 30 min., kad ogas sacukurojās. Šāds jogurts nesatur konservantus, vienmēr ir svaigs, pagatavot var katreiz ko citu. Šādu jogurtu gatavoju ilgus gadus. Lai garšo!

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 1.ēdamkarote
  • Ogas (svaigas vai saldētas) - 2.ēdamkarotes
  • Kefīrs vai rūgušpiens - 1.glāze