Jogurtiņš

FOTO: Inese Stuģe

No zemniekiem pirkto pienu liekam pasterizēties (uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai, bet nekādā gadījumā nedrīkst vārīt). Pievienojam cukuru un noliekam pienu atdzist līdz 30 - 35 grādiem. Jau atdzisušajam pienam pievienojam tīrkultūru (nopērkama veikalā). Rūpīgi samaisām un atstājam istabas temperatūrā. Ja taisa no rīta puses, tad jau nākamajā dienā var pievienot ievārījumu vai sīrupu. Ja ir ieguvis kefīra konsistenci, tad zināt, ka jogurts ir gatavs.
  Mājās gatavots iznāk lētāk, un dzer cik tīk. Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Tīrkultūra - 250.gr
  • Piens lauku 4% tauki - 1.litrs
  • Cukurs - 5.ēd. kar.
  • Ievārījums, sīrups.pēc patikas