Diētiskā olas baltumu omlete ar dārzeņiem
Visas mērvienības dotas 1 porcijai, ja vēlas servēt lielākam
cilvēku daudzumam, jāoperē ar sakarsētu cepešpannu, vai jācep pa
vienai.
Viegli sakuļ olu baltumus, piemaisot sāli un piparus. Sakarsētā
pannā ielej nedaudz eļļu un uzber apcepties sasmalcinātus dārzeņus,
olīvas, pīlādžus, zaļumus, (ja liek skābenes, tās pievieno
pēdējās). Viegli apceptajām piedevām vienmērīgi pārlej olas
baltumu. Kad ola nedaudz sarec, pārber sarīvētu sieru, kubiņos
sagrieztu fetas sieru un omleti sarullē rullītī, nedaudz pagaida,
lai siers sāk kust un olas baltums sarec.
Servē ar salātiem (ieteicams spinātiem) dekorētā šķīvī. Olu
deltenumus variet sakult ar 1 citrona sulu, 200g ūdens, sāli un
pipariem un lēni sildot sarecināt mērcē, kura minētajam ēdienam
arīdzan labi smeķēs.
Nebūs liela skāde, ja kopā ar sieru iebērsiet arī kādu sauju
iepriekšējās dienas vārīto rīsu pārpalikuma. Kā paši jau nojaušat,
ar sastāvdaļām variet paeksperimentēt. Īpaši labi eksperiments
izdosies ar saulē kaltētiem tomātiem. Galvenā ir ideja kā "ne no
kā" pagatavot "kaut ko". Omlete izskatās atraktīvi krāsaina.
Sastāvdaļas
- Paprika(sarkana, dzeltena) - 1/4.gab
- Sarīvēts siers - 30.grami
- Sīpolloki.pāris stiebru
- Zaļš tomāts - 1/2.gab
- Olīvas melnās bez kauliniem.saujiņa
- Olu baltumi - 4.gab
- Pīlādži vai skābenes vai vīnogu lapas - 20.grami
- Fetas siers - 50.grami
- Sāls, pipari.pēc garšas