Apcepta rupjmaize ar ķirbi un sieru
2 ķirbja šķēles (0,5 cm biezas) nedaudz apsāla, eļļā no abām pusēm apcep gaiši brūnas. Tikpat lielas 2 rupjmaizes šķēles apcep eļļā tikai no vienas puses. Maizītes liek uz pannas ar neapcepto pusi. Apceptās puses pārliek ar ceptām ķirbja šķēlēm. Uz tām liek virsū tikpat lielas siera šķēles, pannai uzliek vāku, cep uz lēnas liesmas, kamēr siers sāk kust. Ēd siltas. Sieru var aizstāt ar apceptām ābolu šķēlēm.
Tāpat var gatavot vārīta, sarīvēta burkāna maizītes ar sieru.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Sāls
- Eļļa
- Siers
- Ķirbis
- Rupjmaize