Karstais pīlādžu dzēriens
Kaltētos pīlādžus un citus augļus pārlej ar ūdeni, uzvāra un 10 minūtes karsē. Šķidrumu pusstundu tur aizvākotā katlā, tad nolej un izfiltrē.
Karsto pīlādžu dzērienu lej atpakaļ katlā, uzvāra, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, anīsa zvaigznes, medu un dažas minūtes karsē, līdz medus izkusis. Pievieno šķēlēs sagrieztu citronu un brendiju.
Avots: Lolita Šelvaha, Ēdieni Latvijā, izdevniecība Zvaigzne
Sastāvdaļas
- Kaltēti pīlādži - 1 .glāze
- Rozīnes - 1 .glāze
- Kaltēti āboli - 1/2.glāze
- Kaltētas aprikozes - 1/2.glāze
- Ūdens - 1, 1/2.l
- Kanēļa standziņa
- Krustnagliņas - 3.gb
- Anīsa zvaigznes - 2.gb
- Medus - 3-4.ēdk.
- Citrons - 1/2.gb.
- Brendijs - 50.ml