Saldētu ogu kokteilis
2 - 3 glāzēm
Ņem saldētas ogas un ieber virtuves kombainā vai blenderī. Sastrādā, līdz visas ogas ir saspiestas, ieliekot biezumus no trauka malām, ja nepieciešams. Saspiestajām ogām pievieno jogurtu un krējumu, pieber 30 ml jeb 2 ēdamkarotes pūdercukura. Turpina kult, līdz maisījums ir viendabīgs un biezs. Pagaršo un pieliek vēl cukuru, ja nepieciešams. Pasniedz tūlīt.
Recepte no grāmatas: Veselības kokteiļi/Lolita Neimane.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Saldētas vasaras ogas (zemenes, avenes, upenes u.c.) - 250.g
- Dabisks jogurts bez piedevām - 200.g
- Saldais krejums - 3.ēd.k.
- Pūdercukurs - 2 - 3.ēd.k.