Ķirbju krēmveida dzēriens ar kanēli
Ķirbi pārgiež uz pusēm, izgrebj sēklas un mīkstumu sagriež gabalos. Nogriež mizu. Tvaicē vai vāra ķirbi 10 - 15 minūtes, līdz tas ir mīksts. Rūpīgi notecina un ļauj atdzist. Ieliek atdzesēto ķirbi virtuves kombainā vai blenderī un pievieno malto kanēli. Izspiež citronu un greipfrūtu sulu, pārlej ķirbim, pēc tam pieber brūno cukuru. Sastrādā sastāvdaļas, līdz dzēriens kļūst viendabīgs. Ja nepieciešams, pārtrauc darbu, lai nokasītu biezumus no trauka malām. Ieliek dažus ledus kubiņus divās vai trijās zemās glāzēs un pārlej ar dzērienu. Pasniedz tūlīt.
Ja iespējams nopirkt tikai lielu ķirbi, novāriet to visu un atlikumu izmantojiet sautējumiem vai zupām.
Recepte no grāmatas: Veselības kokteiļi/Lolita Neimane.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Neliels ķirbis (apm.600 g) - 1.gab
- Malts kanēlis - 1/2.tējk.
- Greipfrūts - 1.gab
- Brūnais cukurs - 4.ēd.k.
- Ledus