Gaspačo sula
4 - 5 glāzes
Ieliek tomātus, gurķus, saldo piparu, selerijas un šalotes virtuves kombainā vai blenderī. Čili piparam izņem sēklas un pievieno pārējiem dārzeņiem kopā ar koriandru. Sastrādā blenderī, līdz visas sastāvdaļas ir pārvērtušās šķidrumā, vajadzības gadījumā nokasot maisījumu no bļodas malām.
Pievieno laima sulu un šķipsniņu sāls, vēl nedaudz sakuļ. Salej glāzēs, pieliek ledus kubiņus un dažas koriandra lapiņas rotājumam.
Garšas uzlabošanai - ja blenderī pagatavotā sula ir pārāk bieza, pievieno nedaudz tomātu sulas vai minerālūdens. Nedaudz sarkanā vīna etiķa padarīs garšu intensīvāku.
Recepte no grāmatas: Veselības kokteiļi/Lolita Neimane.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Nomizoti tomāti - 800.g
- Sagriezts gurķis - 1/2.gab
- Sagriezts saldais pipars bez sēklām - 1.gab
- Sagriezts selerijas kāts - 1.gab
- Šalote - 1.gab
- Svaiga čili pāksts - 1/2.gab
- Svaigs koriandrs.saujiņa
- Svaigs koriandrs dekorēšanai.dažas lapiņas
- Viena laima sula
- Sāls