Ogu karstvīns ar olu
Pudeli sarkanvīna atšķaida ar ūdeni un pievieno cukuru. Liek uz uguns, uzkarsē, bet nevāra. Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru - kuļ 20 minūtes, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pielej ogu sīrupu, ielej pokālos vai krūzītēs (pa 2 tējkarotēm katrā). Uzmanīgi nemaisot virsū lej karsto dzērienu. Bauda karstu, dzerot ar salmiņu. Klāt var ņemt riekstiņus vai sāļos cepumus.
Recepte no grāmatas: Asinsgrupu diētas/sast. Jūlija Liepiņa. – Rīga: Jumava
Sastāvdaļas
- Sausais sarkanvīns - 1.pudele
- tikpat daudz vārīta ūdens
- Cukurs - 7.ēd.k.
- Olas dzeltenumi - 2.gab
- jebkuršs ogu sīrups - 100.g