Pīlādžu aromātiskais karstais dzēriens
Pīlādži nebūt nav tikai dekorarīvi. Izmanto tos garda dzēriena pagatavošanai!
Kaltētos pīlādžus pārlej ar ūdeni, uzvāra un karsē 10 minūtes. Vēl pusstundu patur aizvākotā katlā, tad nolej un izfiltrē. Pīlādžu tēju lej atpakaļ katlā, uzvāra, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, medu un dazas minūtes pakarsē, līdz medus izkusis. Pievieno karstvīnu, brendiju, šķēlēs sagrieztu citronu. Pasniedz karstu.
Sastāvdaļas
- Kaltēti pīlādži - 1.glāze
- Ūdens - 1.l
- Sarkanvīns - 1/2.l
- Brendijs - 50.ml
- puse citrona
- Kanēļa standziņa
- Krustnagliņas - 3.gab
- Medus - 3 - 4.ēd.k.