Pīlādžu aromātiskais karstais dzēriens

Pīlādži nebūt nav tikai dekorarīvi. Izmanto tos garda dzēriena pagatavošanai!
Kad ārā kļūsdt aukstāks, dzērieni krūzēs kļūst siltāki!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad ārā kļūsdt aukstāks, dzērieni krūzēs kļūst siltāki!

Kaltētos pīlādžus pārlej ar ūdeni, uzvāra un karsē 10 minūtes. Vēl pusstundu patur aizvākotā katlā, tad nolej un izfiltrē. Pīlādžu tēju lej atpakaļ katlā, uzvāra, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, medu un dazas minūtes pakarsē, līdz medus izkusis. Pievieno karstvīnu, brendiju, šķēlēs sagrieztu citronu. Pasniedz karstu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kaltēti pīlādži - 1.glāze
  • Ūdens - 1.l
  • Sarkanvīns - 1/2.l
  • Brendijs - 50.ml
  • puse citrona
  • Kanēļa standziņa
  • Krustnagliņas - 3.gab
  • Medus - 3 - 4.ēd.k.