Karstā šokolāde ar brendiju
Salauž šokolādi gabaliņos (var samalt blenderī), liek katliņā, pielej pusi no paredzētā saldā krējuma un visu pienu. Nepārtraukti maisot karsē un mazas liesmas. Šokolādi nedrīkst pārkarsēt, tādēļ katliņu ik pa laikam noņem no uguns, bet maisīšanu turpina. Kad šokolāde izkususi, pielej brendiju vai konjaku. Noņem katliņu no uguns. Atlikušo saldo krējumu un cukuru saputo. Šokolādi vēlreiz uzkarsē, salej divās krūzītēs. Virsū liek saputotu saldo krējumu, pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.
Sastāvdaļas
- Tumša šokolade - 140.g
- Saldais krejums - 200.g
- Piens - 60.ml
- brendijs vai konjaks - 50.ml
- Cukurs - 2.tējk.