Samtainais ogu našķis
Banānam noņem mizu, augli sagriež šķēlēs un liek saldētavā. Dateles sīki sagriež un pārlej ar ūdeni.
Kad banāns sasalis, sarīvē ķirbi un ābolu, pievieno ogas, banānu, apelsīna sulu un dateles ar ūdeni, kurā tās mirka. Samaļ blenderī viendabīgā masā. Pasniedz nekavējoties.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- rīvēts ķirbis - 1/2.glāze
- dzērvenes, jāņogas, upenes (var būt saldētas) - 2.ēd.k.
- viena aplesīna sula
- Banāns - 1.gab
- salds vai saldskābs ābols - 1/2.gab
- žāvētas dateles - 2 - 3.gab