Rabarberu kokteilis
Gatavošana 45 min. + 2 stundas; 16 porcijas
Rabarberus, cukuru un ūdeni vāra lielā katlā, līdz cukurs izkusis; tad turpina vāŗit uz mazas uguns apmēram 15 minūtes. Atdzesē. Liek sietā uz lielas bļodas un atstāj notecēt apmēram 15 minūtes, tad, viegli spaidot, iztecina vēl šķidrumu. Biezumus aizmet vai izmanto citur. Vajadzētu sanākt kādiem diviem litriem šķidruma. Labi atdzesē - apmēram divas stundas ledusskapī. Sajauc laimu sulu, džinu un liķieri, rabarberu sīrupu. Piepilda glāzes ar sasmalcinātu ledu, uzlej rabarberu sīrupu, lai šķidrums būtu apmēram 2 cm no glāzes malas, un virsū uzlej sodas ūdeni.
Padomi:
Rabarberu sīrupu var sagatavot dienu iepriekš un aizvākotā traukā turēt ledusskapī (sasaldētu var glabāt pat nedēļu). Laimu sulu un alkoholu sīrupam var pievienot četras stundas iepriekš un sīrupu aizvākotā traukā glabāt ledusskapī. Bez alkohola šis ir atspirdzinošs dzēriens vasarai.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- rabarberi - sagriezti 1 cm gabalos - 2.kg
- Cukurs - 250.ml
- Ūdens - 1 1/2.l
- laima sula (kādi 8 laimi) - 250.ml
- Džins - 750.ml
- Apelsīnu liķieris - 75.ml
- sodas ūdens vai zelteris - 1.l