Receptes gardiem, atvēsinošiem un pašu gatavotiem saldējuma kokteiļiem
Tieši šobrīd ir īstais laiks, kad nesteidzīgi atpūsties baudot gardus, atspirdzinošus un eksotiskus kokteiļus. To gatavošanai izmanto visus vasaras svaigos augļus un ogas, kā arī pašas sarūpētus ievārījumus un sulas. Skaties vienkāršas receptes gardiem kokteiļiem!
Saldējuma dzēriens bērniem
2 ēd.karotes aroniju ievārījuma
50 g piena saldējuma
1 glāze kefīra
Visas sastāvdaļas saputo blenderī un lej kokteiļa glāzē. Saldējuma dzērienu rotā ar augļu gabaliņiem.
Ogu kokteilis
250 g zemeņu vai aveņu
4 ēd.karotes cukura
1 l auksta piena
500 g vaniļas saldējuma
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un saputo blenderī. Lej kokteiļa glāzē un dekorē ar pāris ogām.
Kafijas kokteilis
1 tējkarote kafijas ekstrakta
1/2 glāzes piena
1 ēd.karote putukrējuma
25 g saldējuma
Visas minētās sastāvdaļas saputo blenderī. Kokteili lej kokteiļa glāzē un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.
Jogurta kokteilis
2 glāzes āboli jogurta ar kanēli
200 g krējuma saldējuma
Sastāvdaļas saputo blenderī unlek kokteiļa glāzē. Dekorē ar kanēļa standziņu vai ābola šķēlīti.
Coca-Cola ar saldējumu
Atdzesētu Coca-Cola lej augstās glāzēs. Katrā glāzē ieliek pāris saldējuma bumbiņas. Dzērienu pasniedz ar salmiņu un kokteiļa karoti.
Cēzara izvēle
6 daļas apelsīnu sulas
1 daļa grenadīna
1 ēd.karote krējuma saldējuma
ledus gabaliņi
apelsīnu šķēlītes
Sulu, sīrupu un saldējumu saputo blenderī. Dzērienu ielej glāzē. Pieber ledus gabaliņus un dekorē ar apelsīna šķēlīti.
Tēja ar saldējumu
150 ml stipras tējas
30 ml cukura sīrupa
50 g saldējuma
Atdzesētu tēju samaisa ar cukura sīrupu un ielej glāzē. Pievieno saldējuma bumbiņu. Grezno ar putukrējuma "cepurīti".
Banānu flips
1 ola
1 neliels banāns
180 ml auksta piena
50 g saldējuma
2 tējkarotes medus
Visas sastāvdaļas saputo blenderī un ielej kokteiļa glāzē. Dekorē ar kokteiļķiršiem, ananasa gabaliņiem un saldējuma bumbiņām.
Piena dzēriens ar laimu
4 laimi
500 ml piena
250 g vaniļas saldējuma
4 vaniļas pākstis
1-2 tējkarotes pūdercukura
Laimiem nogriež spirālveida miziņu. Augļus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Atdzesētam pienam pievieno laima sulu. Nedaudz sasilušu saldējumu saputo ar piena un sulas maisījumu. Vaniļas pākšu saturu izgrebj un pievieno putojumam. Pievieno pūdercukuru. Dzērienu lej augstās glāzēs, dekorē ar laima šķēlītēm un mizas spirālēm.
Ananasu ledus tēja
750 ml stipras tējas
4 ananasa ripiņas
500 g vaniļas saldējuma
Atdzesētu tēju ielej augstās glāzēs. Katrā glāzē ieliek 1 ananasa ripiņu. Saldējumu sagriež gabaliņos un pievieno dzērienam.
Mango kokteilis
1 glāze piena
1 mango
50 g apelsīnu sulas
1 tējkarote medus vai cukura
100 g vaniļas saldējuma
šķipsniņa sāls
mango mīkstumu izberž caur sietu. Pienu atdzesē. Visas sastāvdaļas saputo blenderī. Kokteili salej glāzēs un tūlīt pasniedz.
Recepšu avots: Zigrīda Ansberga "Saldējums. Deserti un kokteiļi", Zvaigzne ABC