Klasiskais rabarberu ķīselis

„Atkal atgriežos pie klasikas. Rabarberu klasikas – šķidrais rabarberu ķīselis ar rozīnēm. Krāsa tam no ogām, šoreiz – no avenēm, bet derēs jebkuras ogas (ja saldētas, tad pirms lietošanas atkausē),” iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.

Skaistā krāsa dzērienam iegūta, pievienojot avenes. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaistā krāsa dzērienam iegūta, pievienojot avenes. Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

o 1.8 l ūdens

o 150 g rozīnes

o 200 g cukurs

o 600 g nomizotu rabarberu (2 palieli kāti), sagriezti 1 cm gabaliņos

o 200 g avenes

o 300 ml ūdens (kartupeļu miltu iemaisīšanai)

o 4 ēdamk. ar kaudzi kartupeļu ciete (tas ir šķidram ķīselim, bet pāris karotes vairāk – biezākam)

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rozīnes. Pavāra 5 minūtes, tad liek klāt gabaliņos sagrieztus rabarberus un cukuru. Visu kopā vāra vēl 2-3 minūtes. Pievieno avenes (tās vāroties izšķīdīs).

 

2. Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti. Sagaida katlā pirmo burbuli un, lēnām maisot, pielej klāt auksto ūdeni ar cieti. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas pavāra vēl pāris minūtes. Ķīselis lēnām sabiezēs un iegūs īsto konsistenci. Dzer siltu vai atdzesētu – garšīgi abējādi.

 

 

Avots: lindasvirtuve.lv