Piparmētru bole
Ar dzirkstoša vīna piedevu tā mēdz būt ļoti viltīga...
4 personām
Gatavošanas laiks – 1 stunda 15 minūtes
Sastāvdaļas:
50 g svaigu piparmētras lapiņu
100 ml degvīna
2 pudeles sausā baltvīna
50 g cukura
2 pudeles gāzēta minerālūdens vai 1 pudele dzirkstošā vīna
Gatavošana:
1. Piparmētras lapiņas smalki sakapā, pārlej ar degvīnu un ļauj 1 stundu ievilkties, pēc tam izkās caur sietiņu.
2. Boles traukā ielej vīnu, pievieno piparmētru uzlējumu un cukuru un rūpīgi samaisi. Pirms pasniegšanas pielej minerālūdeni vai dzirkstošo vīnu un ieber dažas svaigas piparmētras lapiņas.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6