Zemeņu un Campari bole

Zemenes un baziliks ir klasiskas boles sastāvdaļas. Ja gribi raibāku garšu, daļu zemeņu vari aizstāt ar svaigām avenēm – arī ar tām baziliks sader ļoti labi.

Bole bez alkohola nav bole. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bole bez alkohola nav bole. Foto: Imants Ķīkulis

10 personām

Gatavošana 15 minūtes plus ievilkšanās

 

Sastāvdaļas:

750 g zemeņu

2 ēdk. cukura

350 ml Campari

2 pudeles šampanieša

1 l tonika

1 apelsīns

Reklāma
Reklāma

1 maza buntīte bazilika

 

Gatavošana:

Zemenes nomazgā, notīri, nosusini un pārgriez uz pusēm, lielākās sagriez četrās daļās. Pārber ar cukuru un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Pielej Campari un ½ l tonika un atstāj, lai četras stundas ievelkas. Apelsīnus sagriez plānās šķēlītēs, baziliku nomazgā, nosusini un noplūc lapiņas. Pirms pasniegšanas pielej ļoti aukstu atlikušo toniku un šampanieti, pievieno apelsīna šķēlītes un bazilika lapiņas.

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/7/8

 

Sastāvdaļas