Arbūzu bole dārza svētkiem!
Sastāvdaļas:
• arbūza mīkstums
• zemenes
• sarkanais greipfrūts
• baltais rums vai konjaks (20 g uz cilvēku)
• dzirkstošais vīns (60 g uz cilvēku)
• baltvīns (60 g uz cilvēku)
• arbūza sīrups
• Sprite
Pagatavošana:
1. Boles traukā ieliek arbūza mīkstumu bez sēklām, pievieno uz pusēm pārgrieztas zemenes un rupji sagrieztu sarkano greipfrūtu bez mizas.
2. Visu pārlej ar balto rumu vai konjaku un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai atdziest un nostāvas.
3. Pēc tam pievieno nedaudz ledus un pielej baltvīnu. Dekorācijai var pievienot dažas piparmētru lapiņas un sarkanās vīnogas.
4. Pirms pasniegšanas visu pārlej ar dzirkstošo vīnu, pielej klāt nedaudz arbūza sīrupa (garšas pastiprināšanai) un, lai dzēriens nebūtu tik stiprs, pievieno nedaudz “Sprite”.
Recepte: Dienas Ēdieni