Antonovku kvass

No āboliem varot gatavot arī kvasu. Vai tas ir sarežģīti? Vispiemērotākie āboli šai misijai ir ‘Antonovka’, taču der arī citas skābās ziemas ābolu šķirnes. Gards ir arī kaltētu ābolu kvass.

FOTO: Shutterstock.com

3 l 

aptuveni 1 stunda darba + 3 dienas briedināšanai

Vajadzēs: 

1 kg ‘Antonovku’

30 g svaigā rauga

½ glāzes cukura

1 glāze medus

1 tējk. malta kanēļa

4 l auksta ūdens

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Sagriez ābolus plānās daiviņās, liec emaljētā katlā, pārlej ar ūdeni, liec uz uguns un ļauj, lai uzvirst. Noņem no uguns un ļauj, lai āboli trīs stundas savelkas.

2. Izkās caur marli šķidrumu no āboliem (no pāri palikušajiem ābolu biezumiem vari pagatavot klasisko ābolu ķīseli). Nelielā ūdens daudzumā atdzīvini raugu un iemaisi cukuru. Pievieno to ābolu ūdenim tāpat kā medu un kanēli, samaisi, uzliec ciešu vāku un liec rūgt istabas temperatūrā. Pēc trijām dienām šķidrumu vēlreiz izkās, salej pa pudelēm, atdzesē. Kvass ir gatavs.

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi

 

Sastāvdaļas