Sildāmies! Karsto kokteiļu receptes
Piedāvājam iepazīties ar dažu karsto dzērienu vienkāršām receptēm. Bāra - restorāna "Garāža" bārmenis Raimonds palīdzēja pagatavot divus bezalkoholiskos kokteiļus, kas bagātināti ar daudz dažādiem vitamīniem, kā arī vienu karsto dzērienu, ko drīkst dzert tikai pieaugušie.
Karstā brūklene
Sastāvdaļas:
Dabīga brūkleņu sula
Dabīgs brūkleņu fruktozes sīrups
Ābolu vai apelsīnu sula, vai ūdens
Pūdercukurs - pēc garšas
Ja mājās ir, var pievienot garšas pastiprinātāju - apelsīnu esenci
Visas sastāvdaļas sajauc un uzkarsē katliņā. Bārā karstos kokteiļus karsē ar tvaiku, bet mājās to var darīt parastā katliņā. Vienīgi jāraugās, lai sastāvdaļas netiktu pārkarsētas, jo tad pazudīs visi vitamīni. Šo dzērienu var dzert visa ģimene, bet to var arī papildināt ar degvīnu vai gaišo rumu.
Ingvera tēja "Garāžas" gaumē
Sastāvdaļas:
Puse laima
Piecas, sešas šķēlītes nomizota ingvera
Pāris svaigu piparmētru lapiņu
30 grami medus
Sākumā sagriež laimu un ingveru, pievieno piparmētras. Visu glāzē saspaida ar stampiņu. Tad pievieno medu (nedaudz vairāk nekā ēdamkaroti) un uzlej karstu ūdeni. Lai vitamīni nepazustu, ūdenim jāļauj nostāvēties. Vislabāk apliet ar aptuveni 70 grādu karstu ūdeni. Ja ir vēlēšanās, arī šim dzērienam var pievienot rumu vai degvīnu.
Un šāds ir gala rezultāts - skaisti!!
Karstais balzams
Sastāvdaļas:
Aptuveni 50 gramu melnā balzāma
Aptuveni 20 gramu svaigi spiestas citronu sulas
Kazeņu sīrups (var lietot jebkuru saldu sīrupu, kas ir pieejams mājās)
Upeņu sula
Visas sastāvdaļas glāzē samaisa un uzkarsē. Arī šim dzērienam karsēšanas laikam jābūt tādam, lai šķidrums neuzvārītos - pazudīs gan vitamīni, gan alkohola grādi. Bārmenis Raimonds uzsvēra, ka, mājās gatavojot dzērienus, jāatceras - cik skābu sastāvdaļu lietojat, tik pretim jāpievieno kaut kas salds. Un nevajag baidīties eksperimentēt ar vasarā sarūpētajiem gardumiem no pagraba - sīrupiem, ogām. Svaigas ogas noderēs kā lielisks dekors jebkuram dzēriena noformēšanai.
Arī karstvīnu var pagatavot pats!
Veikalu plauktos patlaban var izvēlēties dažādus karstvīnus, taču to arī pats var mājās pagatavot. Atliek vien izvēlēties sev tīkamāko vīnu - turklāt der gan sarkanais, gan baltais vīns. Ja vīns ir skābs, tad jāpievieno cukurs vai kāds augļu sīrups. Turpretim, ja vīns ir ļoti salds, var pievienot citronu sulu garšas paskābināšanai. Tad vīnam pievieno nedaudz brendija vai arī portvīna, pieliek garšvielas pēc garšas - kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīna šķēlītes. Ja nepatīk "peldošas" krustnagliņas, tās var iebalkstīt apelsīna šķēlītēs, pamāca bārmenis Raimonds. Tad visu uzkarsē un var baudīt.
Lai jums izdodas gardi dzērieni un nosvinēt skaistus svētkus!
Atgādinām, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību.
Bārs - restorāns "Garāža" atrodas Vecrīgā, Aldaru ielā 10. Vairāk uzzini www.garazabars.lv