Siltais dzērveņu un čili morss
Šis gardais morss garšo lieliski gan silts, gan jau atdzisis. Atceries, ka šādu morsu vari gatavot arī no saldētām ogām, piemēram, avenēm vai zemenēm.
Nepieciešams:
• Svaigas dzērvenes – 200 g
• Žāvētas dzērvenes – 100 g
• Asais čili – 1/6 gab.
• Smaržīgie pipari – 5 gab.
• Ūdens – 2 l
• Kardamons – 3 sēklas
• Cukurs – 3 ēdamk.
Gatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošana:
1. Uzvāri ūdeni.
2. Saspied svaigās dzērvenes ar cukuru.
3. Pievieno ūdenim aso čili, smaržīgos piparus, kardamonu, žāvētas dzērvenes un tikko saspiestās svaigās dzērvenes ar cukuru. Tvaicē ūdeni līdz dzērvenes izjūk.
4. Nevāri uz straujas uguns, jo tad dzēriens nebūs dzidrs
5. Izkās morsu caur sietu un pagaršo.
6. Ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai dzērvenes.
Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis