Kafijas liķieris
Naktis nu jau ir tik melnas, cik rūgtā kafija, tāpēc gatavojam... kafijas liķieri!
Recepte no Rīgas Balzama krājumiem! Pamācību portālam mammamuntetiem.lv sniedz Aija Zablocka, Latvijas balzams stipro dzērienu tehnoloģe.
Sastāvdaļas:
750ml LB Vodka 69%
600ml espresso kafijas
600g cukura
1 vaniļas pāksts
Gatavošana:
Karstu kafiju ielej katliņā un sajauc ar cukuru, maisot līdz cukurs pilnībā izšķīst. Kafiju atdzesē, pievieno degvīnu un vaniļas pāksts saturu.
Pēc tam maisījumu pārlej pudelēs, aizvāko un uz mēnesi noliek nostāvēties tumšā un vēsā vietā, ik pa brīdim sakratot. Gatavo liķieri var uzglabāt vēsā vietā 6 mēnešus.