Šogad pīlādžu gads! Pīlādžu uzlējuma recepte
Šoruden pīlādžkoku zari nolīkuši no oranžo ķekaru smaguma. Daļu ogu var atstāt kokos, lai mirdz ziemas baltumā un lai putniem, ir ar ko mieloties. Bet daļu ķekaru plūcam grozos un brūvējam rūgtenu uzlējumu.
Recepte no Rīgas Balzama krājumiem! Pamācību portālam mammamuntetiem.lv sniedz Aija Zablocka, Latvijas balzams stipro dzērienu tehnoloģe.
Sastāvdaļas:
0.5l LB Vodka 69%
2 lieli pīlādžu ķekari
1 ēdamkarote cukura
Naža gals citronskābes
Gatavošana:
1. Pīlādžu ogas noņem no ķekariem un noskalo.
2. Ieber katlā, pielej 1 l ūdens, uzvāra un nokāš caur sietu.
3. Ogām pievieno cukuru, citronskābi un samaisa.
4. Ogas pārliek tīrā stikla traukā, pievieno degvīnu un noliek ievilkties uz 5-6 dienām.
5. Uzlējumu nokāš caur sietu vai marli un salej pudelēs.