Piparkūku kakao
Kas gan ziemā var būt labāks par piparkūku kakao? Šāda veida dzērienus iecienījuši cilvēki visā pasaulē, pamēģināsim mēs arī!

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Kādu tasi karsta kakao?
Porcija paredzēta diviem cilvēkiem, pagatavošanas laiks ir desmit minūtes.
Nepieciešams:
- kakao - 4 ēd.k.
- ūdens - 200 ml
- brūnais cukurs - 3 ēd.k.
- piens - 400 ml
- saldais krējums - 200 ml
- samaltas piparkūkas - 1 sauja
- zefīrs - 4 pusītes
Pagatavošana:
- uzvāra ūdeni un sajauc kopā ar kakao un vienu ēdamkaroti cukura.
- sakarsē pienu, tam pievieno vienu ēdamkaroti cukura.
- viegli uzputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura.
- ja mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzina zefīrus tā, lai tie kļūst mīkstāki un garšīgāki, tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, grila režīmā liek apdedzināties uz 2 - 5 minūtēm.
- krūzē lej kakao, tad pienu un putoto krējumu.
- pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liek zefīrus.
''Aikāgaršo'' iesaka: Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs Tavai kafijai būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens un dzēriens izdosies lielisks!
Recepte: ''Aikāgaršo''