Piparkūku kakao
Kas gan ziemā var būt labāks par piparkūku kakao? Šāda veida dzērienus iecienījuši cilvēki visā pasaulē, pamēģināsim mēs arī!
Porcija paredzēta diviem cilvēkiem, pagatavošanas laiks ir desmit minūtes.
Nepieciešams:
- kakao - 4 ēd.k.
- ūdens - 200 ml
- brūnais cukurs - 3 ēd.k.
- piens - 400 ml
- saldais krējums - 200 ml
- samaltas piparkūkas - 1 sauja
- zefīrs - 4 pusītes
Pagatavošana:
- uzvāra ūdeni un sajauc kopā ar kakao un vienu ēdamkaroti cukura.
- sakarsē pienu, tam pievieno vienu ēdamkaroti cukura.
- viegli uzputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura.
- ja mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzina zefīrus tā, lai tie kļūst mīkstāki un garšīgāki, tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, grila režīmā liek apdedzināties uz 2 - 5 minūtēm.
- krūzē lej kakao, tad pienu un putoto krējumu.
- pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liek zefīrus.
''Aikāgaršo'' iesaka: Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs Tavai kafijai būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens un dzēriens izdosies lielisks!
Recepte: ''Aikāgaršo''