Beidzot ārā jūtams ziemas pieskāriens. Stiprinātā karstvīnas recepte!

Karstvīns mūsmājās tiek gatavots ne tikai pievienojot garšvielas, bet arī brendiju, kas to padara vēl aromātiskāku un sildošāku.

Karstvīnā vari pārvērst jebkuru labu sarkanvīnu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Karstvīnā vari pārvērst jebkuru labu sarkanvīnu!

Karstvīnam pievienojamo masu gatavo vismaz 24h pirms pasniegšanas, lai tas paspēj savilkties.

 

Sastāvdaļas:

Karstvīna garšvielas.

 

Gatavošana:

1. No apelsīniem izspiež sulu. Ja mājās nav sulu spiedes, tad apelsīnu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu caur sietiņu.

 

2. Sulai pievieno visas garšvielas un brendiju. Masu atstāj vēsumā vismaz uz 24h, lai visas garšas savelkās.

 

3. Gatavo karstvīnu. Katliņā karsē vīnu, tam pievieno apelsīna sulas un brendija masu proprocijā 1:10. Uz 1 litru karstvīna pievieno 100 g masas.

Reklāma
Reklāma

Kā vīnu es parasti izmantoju veikalā nopērkamo Gluhwein tetra pakās vai pudelēs. Tikpat labi var izmantot jebkuru citu sauso sarkanvīnu. 

 

4. Dzērienu pasniedz karstu, dekorējot ar apelsīna šķēlīti, anīsa zvaigznīti un kanēļa standziņu.

Ļoti skaisti ir, ja dzērienu pasniedz stikla krūzēs, kurām maliņa dekorēta ar cukuru.

 

Lai izdodas un labi garšo!

 

Recepte: www.cepucepu.lv

 

Sastāvdaļas