Gatavojam spēcinošu ingvera tēju!
Ingvers ir izdaudzināts kā lielisks līdzeklis saaukstēšanās gadījumā, kā arī spēcinošs aukstajā laikā, lai slimības nesaķertu. Apkopojot Latvijas pavāru labākās receptes, mammamuntetiem.lv ir bijis viesos arī Vecrīgas bārā-restorānā “Garāža”, kur par vienu no lieliskākajiem siltajiem dzērieniem apmeklētāji atzinuši ingvera tēju “Garāžas” gaumē. Tagad mēs zinām šī dzēriena recepti!
Sastāvdaļas:
Puse laima
Piecas, sešas šķēlītes nomizota ingvera
Pāris svaigu piparmētru lapiņu
30 grami medus
Gatavošana:
1. Sākumā sagriež laimu un ingveru, pievieno piparmētras.
2. Visu glāzē saspaida ar stampiņu.
3. Pievieno medu (nedaudz vairāk nekā ēdamkaroti) un uzlej karstu ūdeni.
4. Lai vitamīni nepazustu, vārošajam ūdenim jāļauj nostāvēties. Vislabāk apliet ar aptuveni 70 grādu karstu ūdeni.
5. Ja ir vēlēšanās, šim dzērienam var pievienot rumu vai degvīnu.
Uzzini vairāk par ingveru!
Ingvers – tas kopš neatminamiem laikiem Āzijā audzēts un lietots ārstnieciskos un gastronomiskos nolūkos. Latvijā ingvers iegādājams gan kaltēts un saberzts pulverī, gan svaigs. Kristalizēto (cukura sīrupā vārītu) ingveru liek pie kūkām, bet skābētu plašāk pazīst japāņu virtuvē. Ingveram ir asi salda garša, to liek klāt gan saldajiem ēdieniem (piemēram, augļu desertiem un cepumiem), gan sāļajiem (dārzeņiem, zupām), no tā gatavo dzērienus – slaveno ingveralu, kā arī tēju, kas uzlabo gremošanu un lieliski sasilda saaukstēšanās laikā. Receptēs, kur norādīts svaigs ingvers, sauso izmantot nevajadzētu, jo garša tiem ir atšķirīga. Svaigu ingveru pērkot, pievērsiet uzmanību, lai tas nebūtu sačokurojies. Uzglabājiet ledusskapī, cieši ietītu plēvē. Pievienojot ēdienam ingveru, jāuzmanās ar devām, citādi ēdiens būs rūgts un ass, un ikviena cita garšu nianse pazudīs. Izlasi visu rakstu Kā es atklāju garšvielu pasauli
Foto: Mārtiņš Garais, speciāli mammamuntetiem.lv