Zaļais kokteilis ar jauno biešu lapiņām un avenēm
Šī zaļā kokteiļa bāzi veido pirmie pašmāju spināti un svaigas jauno biešu lapas. Ja nepievieno saldētās avenes (atzīšos – manā saldētavā to joprojām ir nepieklājīgi daudz!) var sajust maigu biešu garšu. Ja vēlies saldāku kokteili, pievieno drusciņu agaves sīrupa. Ja patīk skābāka garša – ceturtdaļu nomizota citrona.
Sastāvdaļas:
1 personai
1 krietna sauja spinātu
1 mazāka sauja jauno biešu lapu
1 banāns
½ glāze saldētu aveņu
1 glāze sojas piena vai ūdens
agaves sīrups (pēc garšas)
1 tējk. reiši sēnes pulvera (pēc izvēles)
Gatavošana:
1. Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē līdz viendabīgai masai.
2. Saldinātāju pievieno pēc garšas (bez tā var arī iztikt), savukārt ūdeni vai sojas pienu pievieno pēc patikšanas, atkarībā no tā, cik šķidrs vai biezs kokteilis garšo.
3. Biešu lapām apgriezu tikai saknītes, atstājot sarkanos kātiņus. Vienīgais, ar ko netika galā mans blenderis, ir aveņu kauliņi, taču pie to klātbūtnes kokteiļos jau esmu pieradusi.
4. Kokteiļiem nereti pievienoju arī dažādus tā saucamos superproduktus. Šoreiz papildu enerģijai izvēlējos reiši, kas Ķīnā pazīstama kā “nemirstības sēne” un ir iecienīta, pateicoties imūnsistēmu stiprinošajām īpašībām.
IZLASI ARĪ: Kā pareizi gatavot zaļos kokteiļus
Autore: Līga Andžāne, www.happywhispers.lv