Vasaras alkoholiskais kokteilis - zemeņu bole
Dārzos parādās pirmās zemenes, Tātad īstais laiks Zemeņu bolei. Atceries gan, ka alkohola lietošana var ietekmēt tavu veselību.
Nepieciešams:
- 500 g zemeņu
-250 ml upeņu sulas
-1-2 ēdamkarotes cukura
- 25 ml kazeņu liķiera
- 1 pudele rozā vīna
- 1 pudele rozā šampanieša
- 500 g zemeņu saldējuma
Pagatavošana:
Zemenes saliek boles traukā un pārkaisa ar cukuru. Pievieno upeņu sulu, liķieri un vīnu. Trauku apsedz un novieto vēsumā. Pirms pasniegšanas boles traukā ielej aukstu šampanieti. Saldējumu saliek boles glāzēs un pārlej ar boli.
Recepte no Zigrīdas Ansbergas grāmatas "Saldējums. Deserti un kokteiļi" (izd.Zvaigzne ABC).