Pasakains cidoniju sīrups - možumam un enerģijai
Sāksim jau ar to, ka rudenī var doties ne tikai uz mežu lasīt sēnes, ogas un citus meža labumus, bet arī aiziet līdz cidoniju krūmājiem un nolasīt cidonijas. Mājās no tām var pagatavot patiešām gardas lietas. Šoreiz gatavojam sīrupu!
Sastāvdaļas:
- cidonijas
- cukurs
Gatavošana:
Kad cidonijas nolasītas, tad varam ķerties pie lietas - tās vispirms sagriezt. Tām izņem vidiņus, sagriežot četrās daļās un pēc tam vēl smalkāk (tā, kā redzams attēlā). Sagrieztās cidonijas saber bļodā(s) un pārber ar cukuru. Cik daudz bērt cukuru - tā ir katra paša izvēle. Atstājot cidonijas atsuloties uz nakti, no rīta jau varēs noliet sīrupu! Ja ir vēlēšanās, tām pašām cidonijām cukuru var pārbērt pāri vēlreiz.
Šādu sīrupu var dzert gan kā vitamīniem bagātu tēju - ielejot krūzītē nedaudz sīrupa un pārlejot ar karstu ūdeni, gan arī vienkārši atšķaidot ar ūdeni, līdz sanāk gards dzēriens! Kā arī sacukurotās cidonijas var izkaltēt un lūk - cidoniju sukādes ir gatavas!
Recepte: Agita Gabrāne