Piecas karstvīna receptes, pēc kurām nesāpēs galva
Karstvīnam piemītošā garša un ziemas sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes? Atbilde ir - karstvīns jāgatavo pašiem.
Tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs. Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.
Klasiskais karstvīns
- Pussaldais sarkanvīns
- Vīnogu sula 50 ml
- Grenadīna sīrups 15 ml
- Citrona daiviņa
- Apelsīna daiviņa
- Kanēļa standziņa
Karstais portvīns
- Portvīns 100 ml
- Upeņu sula 100 ml/150 ml
- Kanēļa standziņa
- Krustnagliņas
- Apelsīna daiviņa
Īpaši sildošais karstvīns
- Tumšais rums 25 ml
- Pussaldais sarkanvīns 150 ml
- Citronu sula 25 ml
- Kanēļa standziņa
- Muskatrieksti
Karstais baltvīns
- Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml
- balto vīnogu sula 50 ml
- medus 15 ml
- kanēļa standziņa
- krustnagliņas
- apelsīna daiviņa
Karstais ābolu sidrs
- Naturālais ābolu pussaldais sidrs 150 ml
- ābolu sula 50 ml
- kanēļa standziņa
- ābola daiviņa
Recepte no Elkor FOOD&WINE