Smiltsērkšķu un tējas kokteilis – modīga vitamīnu „bumba”
Vēl viens Latvijā augošs vitamīnu „spridzeklītis” un imūnsistēmas stiprinātājs ir smiltsērkšķi.
Arī šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai.
Uzlej 500 ml melnās tējas. Blenderī samaļ 120gsvaigu vai saldētu smiltsērkšķu, 100 ml cukura sīrupa, 50 ml medus, 20 ml svaigi spiestas citronu sulas, izkāš caur sietu. Pievieno tēju, 300 ml karsta ūdens. Visu uzkarsē.
Jaukākai laika pavadīšanai der padomāt arī par karsto kokteiļu pasniegšanu – atbilstošām stikla krūzītēm un auduma salvetēm, kas palīdzēs neapdedzināties ar sasilušajiem traukiem.
Restorāna „Aqua Luna” recepte