Kā pagatavot auzu pārslu pienu
Ļoti vienkārša recepte, kā mājās pagatavot veselīgu piena alternatīvu.
Sastāvdaļas
Dzeramais ūdens
Mērcētas auzu pārslas
Šķipsniņa Himalaju sāls
Kāds saldinātājs pēc izvēles
Sagatavošana
1. Aptuveni glāzei auzu pārslu pārlejiet dzeramo ūdeni un atstājiet pa
nakti mērcēties.
2. Lieciet auzu pārslas blenderī, pievienojiet aptuveni 4 glāzes ūdens un
šķipsniņu sāls. Visu sablendējiet.
3. Pēc vajadzības pievienojiet kādu saldinātāju. Var izvēlēties
banānu vai dateles, kas palielinās dzēriena bioloģisko vērtību.
Auzu pārslas pirms blendēšanas var arī uzvārīt, taču tad daļa
uzturvērtības zudīs.