Rudenīgi krāsains, salds un gards olu liķieris

Rudenī gribas omulīgi ieritināties siltā segā un iemalkot ko saldu un sildošu. Pagatavo olu liķieri! 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 
3 olu dzeltenumi,
3 ēdamk. cukura,
100 – 150 ml spirta,
šķipsniņa vaniļas cukura.

Sīrupam
0,5 l piena,
400 – 450 g cukura.


Pagatavošana
Ieteicams lietot īstu vaniļas cukuru, ko var pagatavot pats. Jārīkojas šādi: vaniļas pāksti sagriež gabaliņos un kopā ar nelielu daudzumu cukura samaļ kafijas dzirnaviņās. Pēc tam liek nogatavoties – sajauc kopā ar cukuru un noslēgtā burkā notur vismaz divas nedēļas.  Uz 0,5 kg cukura izmanto vienu vidēja lieluma vaniļas pāksti.

No piena un cukura izvāra sīrupu, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Lēni maisot, olu dzeltenumu masā ielej atdzisušo sīrupu. Pievieno spirtu un šķipsniņu vaniļas cukura, visu labi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā, ik pa brīdim apmaisa. Liķieri lej izkarsētās pudelēs un pudeles aizkorķē.
 

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas dzērieni. Alus, vīns un brandavs”

 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: 

 

Sastāvdaļas