Rudenīgi krāsains, salds un gards olu liķieris
Rudenī gribas omulīgi ieritināties siltā segā un iemalkot ko saldu un sildošu. Pagatavo olu liķieri!
Sastāvdaļas
3 olu dzeltenumi,
3 ēdamk. cukura,
100 – 150 ml spirta,
šķipsniņa vaniļas cukura.
Sīrupam
0,5 l piena,
400 – 450 g cukura.
Pagatavošana
Ieteicams lietot īstu vaniļas cukuru, ko var pagatavot pats.
Jārīkojas šādi: vaniļas pāksti sagriež gabaliņos un kopā ar nelielu
daudzumu cukura samaļ kafijas dzirnaviņās. Pēc tam liek
nogatavoties – sajauc kopā ar cukuru un noslēgtā burkā notur vismaz
divas nedēļas. Uz 0,5 kg cukura izmanto vienu vidēja lieluma
vaniļas pāksti.
No piena un cukura izvāra sīrupu, atdzesē. Olu dzeltenumus
saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Lēni maisot, olu dzeltenumu masā
ielej atdzisušo sīrupu. Pievieno spirtu un šķipsniņu vaniļas
cukura, visu labi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā,
ik pa brīdim apmaisa. Liķieri lej izkarsētās pudelēs un pudeles
aizkorķē.
Recepte no tematiskās avīzes “Mājas dzērieni. Alus, vīns un brandavs”