Dzirkstošās bērzu sulas recepte

Kad bērzu sulas svaigā veidā dzertas daudz, laiks sagatavot krājumus vēlākam pavasarim un vasaras sākumam. 

Kad bērzu sulas svaigā veidā dzertas daudz, laiks sagatavot krājumus vēlākam pavasarim un vasaras sākumam.

FOTO: Shutterstock.com

Kad bērzu sulas svaigā veidā dzertas daudz, laiks sagatavot krājumus vēlākam pavasarim un vasaras sākumam.

Kad bērzu sulas svaigā veidā dzertas daudz, laiks sagatavot krājumus vēlākam pavasarim un vasaras sākumam. 


Sastāvdaļas:
svaiga bērzu sula
cukurs
rozīnes
citronskābe


Pagatavošana:
I variants
Svaigu bērzu sulu pilda vīna vai šampanieša pudelēs. Katrā pudelē liek 10 - 15 g cukura, 4 - 5 rozīnes, nedaudz citronskābes, pielej bērzu sulu līdz pudeles sašaurinājumam, aizkorķē, korķi pārsien ar auklu, pudeles patur siltā vietā (5 - 10 grādos) un uzglabā guļus. Pēc 15 - 20 dienām sula ir norūgusi, dzirkstoša, ar patīkamu garšu.

Reklāma
Reklāma

II variants
Svaigu bērzu sulu lej stikla vai emaljētā traukā, pieliek rudzu maizes garoziņas, upeņu jaunos dzinumus vai piparmētras zaļumus un 18 - 20 grādu temperatūrā raudzē 3 - 4 dienas. Pēc tam pilda pudelēs. Katrā pudelē liek cukuru, nedaudz citronskābes, aizkorķē, nosien, aizlako un vēsā vietā raudzē 4 -5 nedēļas.