Sarkano plūmju sīrups ziemas dzērieniem
Katru rudeni mājās vārām plūmju sīrupu, ko pēc tam ziemā gardu muti dzeram, atšķaidītu ar ūdeni. No tā var gatavot ķīseli vai pārliet saldējumam. Veselīgi un garšīgi!
Sastāvdaļas
- plūmes (šajā gadījumā sarkanās plūmītes)
- cukurs
Gatavošana
Katlā ielej nedaudz ūdens un tajā ber nomazgātas plūmes. Plūmes
vāra, kamēr tās izjūk, tad ber sietā un izberž caur to. Šo sulu lej
atpakaļ katlā un pievieno cukuru ( uz 1l = 150 g cukura). Sulu ar
cukuru uzvāra, pilda izmazgātās pudelēs un karstas aizskrūvē.
Iesūtījusi: Inese, divu mazu puiku mamma, "Vichy Classique" bērnu ēdienu recepšu konkursa
dalībniece
BALVĀ
Viens uzvarētājs, kuru noteikts Mammamuntetiem.lv redakcija, balvā saņems:
- Kvalitatīvu un siltu “KLIPPAN SAULE” pledu (140x100cm) no 100%
aitu vilnas, kurā ietīties rudenīgajos vasaras vakaros un baudīt
gardos Vichy ūdeņus;
- 6 Vichy Fresh Bubbles ar divām garšām;
- 3 Vichy negāzētā ūdens pudeles 1,5l iepakojumā.