Karstā šokolāde. RECEPTE
Šokolāde ir unikāls gardums, kuru iecienījuši cilvēki visā pasaulē – tā ir ne tikai garda un baudāma tāpat, bet no tās iespējams pagatavot arī gardus desertus un, protams, dzērienus.
Lai ar karsto šokolādi piepildītu 2 mazas vai 1 lielāka izmēra krūzīti, nepieciešams:
Rūgtā “Laimas” 90% šokolāde (100 g)
Piens (170 ml)
Brūnais cukurs (1 tējk.)
Šķipsniņa kanēļa un šķipsniņa piparkūku garšvielas
Pagatavošana:
1. Katliņā uzkarsē pienu, tajā ber brūno cukuru un maisot izkausē.
2. Pienā ieber gabaliņos salauztu šokolādi un maisot karsē uz vidēji zemas uguns.
3. Kad izveidojusies viendabīga masa, pievieno kanēli, piparkūku garšvielas, tad pagatavoto karsto šokolādi lej mazmazītiņās krūzītēs.
Recepti sagatavojusi bloga “Našķoties” autore Zane.